Friday, January 16, 2009

boikot produk yg menyumbang tabung israel

dasatttttt sungguh isreal nih... dlm quran pun dh sebut yg kaun yahudi ni harus ditentang habis-habisan... korang tengok la betapa x berperi kemanusiaan betull la derang ni... byk email yg cikjah terima ttg kekejaman tentera israel... tanah palestin bermandikan darah lagi... sedih cikjah tgk pic budak2 kecik yg cedera & meninggal akibat serangan... apa la dosa si kecik tu...

mr hubby ader cakap hari tuh "kita ni best je tido atas tilam malam ni... kat gaza tu derang tido kat mana ek? rumah dh xde.. dah kena bom"... terkedu cikjah dengar... silap2 masa tgh taip post ni pun ader bom yg meletup di bumi gaza...

saudara islam kita di gaza amat menderita... baru2 ni bekalan ubatan dr iran disekat oleh tentera israel... harap2 dunia ni come out dgn resolusi camne nk anta bantuan tanpa disekat oleh tentera israel...

berjela2 emel brand barangan yg support isreal telah cikjah terima... bila check, banyak jugak ye barangan umah yg cikjah guna tanpa disedari brand tersebut menyokong isreal... antaranya colgate, ajax, scott, kleenex, kotex (wah, aku pengguna kotex yg setia...kena tukar ke whisper la plak), kfc, mc d, pizza hut n byk lg la... mekap pun byk tp sib baik cikjah guna bodyshop... so cikjah berusaha utk boikot brg ni bg melumpuhkan bantuan kewangan yg akan dihantar ke israel...

so kawan2... klu x mampu sumbang dgn wang, kita berdoa ramai2 agar bumi palestin aman... actually cikjah mengharapkan obama mainkan peranan yg penting dlm menjaga keamanan dunia... tp obama pun x leh pakai... dok senyap je... eh, mana dunia arab ek? korang perasan x, even sesama arab pun x leh bantu... pd hal negara arab sikit punya kaya dgn hasil buminya... setahu cikjah, bangsa arab ni dulu masa zaman rasulullah merupakan bangsa yg bengis, x takut dgn org lain... skng ni dok senyap je... arab dgn arab pun bercekau lagik...

harapan cikjah ingin melihat keamanan dunia... namun, sifat manusia yg lebih buruk dr binatang itu lebih terkutuk dan hina drp seekor haiwan...


1 comments:

zulkarnain mokhtar said...

"tanpa disedari brand tersebut menyokong isreal... antaranya colgate, ajax, scott, kleenex, kotex (wah, aku pengguna kotex yg setia...kena tukar ke whisper la plak), kfc, mc d, pizza hut n byk lg la... mekap pun byk tp sib baik cikjah guna bodyshop..."

lepas nie cik jah pon kena boikot the body shop jgk lah..

http://beliabangkit.blogspot.com/2014/03/sebarkan-body-shop-perlu-diboikot.html