Sunday, April 12, 2009

PISA

menara condong pisa kah??? oh, bukan... xde kena mengena dgn menara ini...

\
ia sebenarnya mengenai pump in style advavced medela breastpump... baru smpai td... actually smlm dh smpai, tp xde org nk amik kt umah sbb semua dh ke melaka... so terpaksalah ambik parcel kt ktm segamat...
cikjah beli pisa ni sbb sifu breastfeed yg cadangkan... angah la... sape lg... td dh try pump... mmg best guna pisa nih... cam natural bf jer... so after lebih kurang sejam mengepam (both side), ini lah hasilnya... even x byk, cikjah akan terus pam supaya dia kuar lg byk...
nak dijadikan cerita, breastpump kt hosp pantai tu rosak plak hr nih, sok esok terpaksa la cikjah usung pisa ni ke hosp... nasib baik mudah nk bwk ke mana2... cm bwk bagpack je...



wah, skrg cikjah lbh senang amik pic guna handset sbb senang nk upload ke laptop & saiz memori pun x besar sgt... jd dia upload ke blog lg laju la... tp kualiti gmbr sgt low la... isk, ni yg terpikir nk tukar handset ni... dlm kepala ader 2 je yg berkenan... iphone & blackberry storm...

4 comments:

Sarah said...

bagus pilihan akak ni. medela mmg the best brand so far. lots of ibu2 yg breastfeed bb i know gune brand ni. ur money is worth it.

ibuVouge said...

chaiyok cikjah..jgn give up.. pump and pump..

wah bestnya, iv guna medela jugak tapi yg doubel pumping tu

idaman hati PISA, tapi kena korban sbb nak beli fridge yang khas utk EBM

Cik Jah said...

thanks semua psl bg semangat kat cikjah..but at the mean time,cikjah stop dulu bf...pump je sbb skng ni tgh batuk2 n sakit tekak..dok tgh telan ubat..takut klu bf,efect pd baby la plak...

Angah said...

cikjah

jgn risau untuk bf abeed walaupun cikjah tengah makan ubat. Doktor akan prescribe ubat yang selamat untuk penyusuan. Provided cikjah maklumkan pada doktor yang cikjah bf baby.

Dan antibodi cikjah akan tersalur pada abeed jugak.so dun worry ok..