Sunday, November 23, 2008

target cikjah after confinement...

skrg ni cikjah tgh usha2 produk utk kecikkan & shape up lower part.. spt dlm post sis rozey, skipping juga boleh membantu kecikkan lower part... when i was in dpa, i luv to use stepper... wah, penat sey even guna dlm masa 5 mins.. klu korang x caya, gi kat gym & tanya instructor nak guna stepper... stepper tuh ghope dia lebih kurang cam nih..



so, cam kita naik tangga la sambil tangan hanyun ke depan & belakang... ader lg satu alat senam yg seakan2 cam stepper, tp dia bukan stepper... nama dia strider... strider ni plak cam kita skying (klu salah eja, sila abaikan..wakakak).. strider ni byk menggunakan kekuatan paha & betis (paling banyak adalah kekuata betis..)... pun sama gak spt stepper, even guna utk 5 mins je dh x larat wokeh...

so, utk tidak menyemakkan umah & at the same time mencari produk yg boleh mobile2 diusung ke mana2 & menjadi alat senaman yg berguna, cikjah memikirkan utk membeli benda alah ini...



nama yg diberikan oleh manufacturer adalah skeleton stepper... x silap cikjah, si nurul ex-ajai pun ader menda alah ni... ke mana2 dia pegi pun dia akan bwk menda alah nih... perghhhhh.. lepas cerai, body nurul cunn sbb dia wat byk workout... jeles seyyyy...

cikjah juga akan membeli bola2 api yg besar itewww utk mengempiskan bahagian perut disamping penggunaan gel penghapus lemak... ini lah dia ghope bola2 api iteww, tp bola2 api ni makan space la... xpe la, haku letak kat ruang tamu... boleh main bounce2 smbl tgk tv...



tp mesti berebut dgn widad yg tidak senang dgn aktiviti pelik cikjah... mesti dia nk menyibuk jugak...alahai anakku yg sorang tuh... pantang nmpk benda pelik, mesti dia teruja...

ok lah... iteww sajork yg cikjah nk beli utk merealisasikan impian cikjah... harapnya lps beranak ini, harapan utk mendapatkan berat badan 52kg menjadi kenyataan... klu x dpt 52 pun, janji boleh lepas angka 5++... rasanya 56kg pun ok sesangat...



2 comments:

fieza said...

hai... just drop by here... wah wah... semoga selamat semua ya...

bola2api said...

cikjah,

yg paling berkesan, rasanya is bengkung.. dulu i pakai set Crony and mmg shape badan tak lari banyak dari time sebelom pregnant. selamat mencuba..

nak exercise pun buleh gak hehe tapi rasanya kalo guna stepper tu, bontot lagi besar aa..