Thursday, April 16, 2009

berita terkini

alhamdulillah... abeed sekarang berada di rumah.. abeed dh dibenarkan pulang pd hari ke-9 sejak dimasukkan ke hosp pantai... berat abeed masih lagi 3.1kg... ramai jugak saudara mara yg datang menjenguk x kira semasa abeed di hosp pantai ataupun di rumah... sokongan & doa rakan+saudara mara+keluarga terdekat amat cikjah hargai... begitu banyak pengalaman & pedoman yg cikjah timba drp kejadian ini... cikjah merasakan seolah2 seperti satu keajaiban melihat abeed sembuh semula... mulanya cikjah agak putus harapan apabila doc sendiri bgtau yg condition abeed kritikal... tp kini, semuanya telah selamat... ia menunjukkan betapa Allah ini Maha Berkuasa ke atas hamba-Nya... cuma kita sebagai hambanya kadangkala terlupa banyak perkara kerana asyik dgn permainan duniawi...

inilah wajah abeed pd hari ke-8... semua alat dh tanggal... tp doc x bg balik dulu sebab dlm mulut dia ada fungus... kalau kita tgk, yg putih2 kat mulut tuh... doc juga bekalkan ubat fungus ni utk dihabiskan... masuk hari ke-9, terus dh boleh balik...

doc bgtau, semua ok... kuman dh xde, tahap asid dlm badan berada dlm keadaan normal, suhu badan normal etc (x ingat apa lg yg doc bgtau)... so jumpa doc balik pd 20 april 2009... thanks to semua docs, nurseses etc yg banyak tolong cikjah menjaga abeed (kat sana cikjah x stay malam sbb abeed dimasukkan dlm kubikal dia... jd x leh nk tunggu...)mereka juga byk bg tunjuk ajar, nasihat & panduan penyusuan baik penyusuan botol mahupun bf...
satu je nasihat cikjah kpd ibu2... bila anak sakit & kena dimasukkan ke wad, baik lah bawa anak anda ke hosp swasta... servisnya mmg tip top... kalau xde duit, amik insurans... bil hosp, insurans boleh cover... so xde la kuar byk belanja... ni berdasarkan pengalaman cikjah nih... kita buat persediaan dahulu...

3 comments:

Miss Fiza said...

Alhamdulillah...lega dgr abeed dh okay :) comel la..nak jugak la baby mcm nih hihihi tp kene kawen dulu la :P:P

Sarah said...

Alhamdulillah, baby akak dah sihat. Happy dengar :)

syita114 said...

alhamdullilah sume dah selamat..happy aku dgr..tak dapat bygkan kalo aku yg kat tmpt ko..ko mmg tabahla...take care...